Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kawałki kurczaka z papryką i ziołami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Styczeń, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kawałki kurczaka z papryką i ziołami

Składniki:

  • 10 pałeczek kurczaka
  • papryka  świeża
  • łyżka papryki ostrej w proszku
  • łyżka papryki słodkiej w proszku
  • sól
  • kilka ząbków czosnku
  • garść listków tajskiej bazylii (może być inna)
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek

Umyte kawałki kurczaka posolić, obtoczyć w paprykach w proszku i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Obok kawałków kurczaka ułożyć obrane ząbki czosnku (w całości) pokrojoną świeżą paprykę, posypać listami bazylii. Wszystko oblać oliwą i wstawić do piekarnika. Przykryć kawałkiem papieru do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę 20 minut. Na 20 minut przed końcem zdjąć papier i piec bez przykrycia. Po pół godzinie podlać niewielką ilością bulionu albo wody. Gotowe, przystroić świeżą bazylią.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)