Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Brukselki na boczku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Styczeń, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Brukselki na boczku

Składniki:

  • 1/2 kg brukselek
  • kilka plastrów wędzonego boczku
  • łyżka masła
  • sól

Boczek pokroić w kostkę i smażyć na suchej patelni do czasu aż będzie chrupiący ale nie spalony. Brukselki (surowe) pokroić i dodać do usmażonego boczku. Smażyć wszystko przez 2 minuty, po tym czasie dodać łyżkę masła, posolić i dalej smażyć aż brukselki będą dość miękkie i lekko zarumienione (ok. 10, 15 minut). Gotowe, wyłożyć na półmisek.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)