Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Frankfurterki z pieczonymi ziemniakami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 31 Styczeń, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Frankfurterki z pieczonymi ziemniakami

Składniki:

  • ziemniaki
  • frankfurterki
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • sól

Ziemniaki obrać, umyć, ułożyć na kratce w piekarniku (nie gotować wcześniej), włączyć funkcję grill i piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę. Na 10 minut przed końcem pieczenia się ziemniaków, nakroić z każdej strony frankfurterki i smażyć na oliwie do zarumienienia. Od czasu do czasu obracać. Cebulę obrać, pokroić w krążki i smażyć na maśle (nie spalić). Gotowe ziemniaki wyłożyć na półmisek, polać sosem z frankfurterek, ułożyć frankfurterki i cebulę. Ziemniaki posolić.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)