Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Karmelizowane banany z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 6 Luty, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Karmelizowane banany

Składniki:

banany twarde

garść mrożonych malin

łyżeczka śmietany

4 łyżki cukru

2 łyżki wody

łyżeczka masła

listki mięty

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół. Na patelnię wsypać łyżkę cukru, 2 łyżki wody, dodać masło. Położyć połówki bananów i smażyć do czasu aż zaczną się karmelizować (kilka minut). Odwrócić i smażyć z drugiej strony. Maliny z łyżką cukru podgrzewać w rondelku do czasu aż puszczą sok i będą  miękkie. Gotowe banany łopatką przełożyć na półmisek, polać malinami, dodać śmietanę i przybrać listkami mięty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)