Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Placki Pita z cheddarem i ziołami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Luty, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Placki Pita z cheddarem i ziołami

Składniki:

  • 2 placki Pita
  • garść listów bazylii
  • pół garści lisków kolendry ( jak ktoś nie lubi kolendry mogą być listki natki pietruszki )
  • 4 plastry sera cheddar
  • mandarynka

Na jeden placek położyć posiekane zioła a na nie plastry sera. Przykryć drugim plackiem, docisnąć i ułożyć na patelni. Przykryć pokrywką i podgrzewać przez 3 minuty. Przewrócić na drugą stronę i podgrzewać przez 2 minuty. Gotowy, pokroić na kawałki i ułożyć na półmisku. Obok, poukładać cząstki mandarynki. To dobra przekąska albo lekkie śniadanie.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)