Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Potrawka drobiowa z pieczarkami i boczniakami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Luty, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Potrawka drobiowa z pieczarkami i boczniakami

Składniki:

  • 40 dkg mięsa z indyka albo kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 20 dkg boczniaków
  • garść listków rozmarynu
  • łyżka papryki ostrej
  • łyżka papryki słodkiej
  • kilka ząbków czosnku
  • łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w paprykach, posolić. Włożyć do naczynia żaroodpornego, na mięso wsypać listki rozmarynu, obok poukładać ząbki czosnku w całości, wszystko polać oliwą, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Pieczarki i boczniaki umyć (pieczarki obrać), pokroić (nie za drobno) i smażyć na maśle, na patelni przez 20 minut. Lekko posolić. Gotowe, dodać do potrawki w piekarniku (wymieszać), podlać szklanką wody i piec jeszcze przez 10 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)