Potrawka drobiowa z pieczarkami i boczniakami
Składniki:
- 40 dkg mięsa z indyka albo kurczaka
- 20 dkg pieczarek
- 20 dkg boczniaków
- garść listków rozmarynu
- łyżka papryki ostrej
- łyżka papryki słodkiej
- kilka ząbków czosnku
- łyżka masła
- 3 łyżki oliwy
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w paprykach, posolić. Włożyć do naczynia żaroodpornego, na mięso wsypać listki rozmarynu, obok poukładać ząbki czosnku w całości, wszystko polać oliwą, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Pieczarki i boczniaki umyć (pieczarki obrać), pokroić (nie za drobno) i smażyć na maśle, na patelni przez 20 minut. Lekko posolić. Gotowe, dodać do potrawki w piekarniku (wymieszać), podlać szklanką wody i piec jeszcze przez 10 minut.
Smacznego !