Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zapiekanka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 27 Marzec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zapiekanka

Składniki:

  • makaron ugotowany al dente
  • koper włoski
  • papryka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory obrane ze skórki
  • 4 parówki albo cienkie kiełbaski
  • 4 plastry twardego sera żółtego
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka masła

Makaron ugotować w osolonej wodzie (al dente), odcedzić, odstawić. Paprykę pokroić, wcześniej usuwając gniazdo nasienne, koper pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwę na patelni. Mieszać i smażyć przez 4 minuty. Dodać ząbki czosnku (w całości), pokrojoną cebulę uprzednio zeszkloną na maśle, parówki albo kiełbaski. Smażyć, mieszając, przez 5 minut. Dodać pokrojone pomidory bez skórki i jeszcze podgrzewać aż pomidory puszczą sok. Makaron ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać sosem ze składnikami, na wszystko ułożyć plastry sera i zapiec w piekarniku. Gotowe danie posypać natką pietruszki.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)