Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Golonka pieczona z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Kwiecień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Golonka pieczona

Składniki:
  • golonka wieprzowa
  • butelka piwa
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
  • 5 ziaren startych owoców jałowca
  • szklanka bulionu
Umytą golonkę włożyć do żaroodpornego naczynia, posolić, obtoczyć w pieprzu i utartym jałowcu. Polać miodem, piwem i piec w temperaturze 180 stopni przez 3 godziny. Obracać i podlewać bulionem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)