Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Golonka gotowana w warzywach i krupnik z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Kwiecień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Golonka gotowana w warzywach i krupnik

Składniki:
  • golonka wieprzowa
  • włoszczyzna
  • liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • Na zupę:
    • szklanka kaszy jęczmiennej albo pęczaku
    • kilka ziemniaków
Golonkę umyć i włożyć do garnka z wodą. Gotować przez trzy godziny na średnim ogniu. Po tym czasie dodać obraną i umytą włoszczyznę oraz kaszę (wcześniej opłukaną zimną wodą). Wywar posolić. Po 5 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotować jeszcze przez 10 minut. Ugotowaną golonkę wyjąć na półmisek (dobra jest z chrzanem i purre z grochu). Z wywaru mamy krupnik.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)