Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwica z dorsza pieczona z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Kwiecień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Polędwica z dorsza pieczona

Składniki:
  • polędwica z dorsza
  • duży ząbek czosnku
  • 5  dkg masła
  • koperek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
Umytą i osuszoną polędwicę z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, każdy na kawałku folii aluminiowej. Posolić, dodać pieprz. Na każdy kawałek ułożyć trochę masła, na nie pokrojone krążki obranego czosnku, polać sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem. Folię zawinąć, tak, żeby każdy kawałek ryby był dokładnie przykryty. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 25 minut.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)