Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczeń z jajkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 12 Kwiecień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pieczeń z jajkami

Składniki:
  • 1/2 kg mięsa wieprzowego (łopatka albo od szynki)
  • 1/2 mięsa wołowego (najlepiej pierwsza krzyżowa)
  • 5 jajek
  • natka pietruszki
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • 6 łyżek bułki tartej
  • duża cebula
  • sól
Cztery jajka ugotować na twardo. Mięsa zmielić, dodać drobno pokrojoną i wcześniej zeszkloną na oliwie ( z dodatkiem łyżeczki masła ) cebulę, poszatkowaną natkę pietruszki, poprykę, sól, bułkę tartą i jedno surowe jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięso ułożyć na blacie, rozpłaszczyć na kształt prostokąta. Ułożyć jajka (z obciętymi końcówkami. Mięso zawinąć tak, żeby jajka były w środku. Włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Papieru powinno być tyle żeby moc zawinąć nim od góry mięso. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez półtorej godziny. Na 20 minut przed końcem rozwinąć papier.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)