Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron, szparagi, dymka i pomidory z jednej patelni z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Kwiecień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron, szparagi, dymka i pomidory z jednej patelni

Składniki:
  • 25 dkg świeżego makaronu (bardzo dobry jest włoski Tagliatelle)
  • 4 pomidory
  • wiązka zielonych szparagów
  • 2 dymki (razem ze szczypiorkiem)
  • 2 łyżki masła
  • pół szklanki wody
  • sól
  • ser gran padano (albo inny podobny)
Szparagi obrać od główek w dół, pokroić (główek nie kroić). Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, usunąć drewniane środki, pokroić na ćwiartki. Umytą dymkę pokroić, szczypior też (ale nie za drobno). Na patelni rozpuścić masło, wrzucić dymkę i szparagi, smażyć przez 3 minuty. Dodać pomidory, posolić, dusić ok. 5 minut, delikatnie mieszając. Dodać makaron, podlać wodą i dusić jeszcze 3 minuty. Gotowe danie posypać startym serem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)