Comber jagnięcy z kocanką włoską
Składniki:
- comber jagnięcy (kilka sztuk)
- 2 ząbki czosnku
- gałązka kocanki włoskiej (roślina jest dostępna w niektórych działach ze świeżymi ziołami)- ma smak maggi
- sól
- tłuczony pieprz
- duża łyżka miodu do polania kawałków mięsa
- oliwa do smażenia
Kawałki mięsa posolić, obtoczyć w pieprzu. Czosnek obrać, nie kroić, gałązkę kocanki włoskiej posiekać. Kotleciki smażyć na rozgrzanej oliwie aż do zrumienienia z każdej strony, posypać kocanką. Dodać czosnek (da delikatny smak oliwie). Następnie mięso wraz z sosem przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać miodem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5 minut. Gotowe, udekorować na półmisku.
Smacznego !