Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Comber jagnięcy z kocanką włoską z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 30 Kwiecień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Comber jagnięcy z kocanką włoską

Składniki:
  • comber jagnięcy (kilka sztuk)
  • 2 ząbki czosnku
  • gałązka kocanki włoskiej (roślina jest dostępna w niektórych działach ze świeżymi ziołami)- ma smak maggi
  • sól
  • tłuczony pieprz
  • duża łyżka miodu do polania kawałków mięsa
  • oliwa do smażenia
Kawałki mięsa posolić, obtoczyć w pieprzu. Czosnek obrać, nie kroić, gałązkę kocanki włoskiej posiekać. Kotleciki smażyć na rozgrzanej oliwie aż do zrumienienia z każdej strony, posypać kocanką. Dodać czosnek (da delikatny smak oliwie). Następnie mięso wraz z sosem przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać miodem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5 minut. Gotowe, udekorować na półmisku.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)