Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Botwinka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 29 Maj, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Botwinka

Składniki:
  • 5 skrzydełek kurczaka
  • pęczek botwinki
  • młoda włoszczyzna
  • kilka młodych ziemniaków
  • 2 łyżki cytryny
  • śmietana
Skrzydełka gotować w wodzie (ok. 2 l) przez 15 minut. Botwinkę dokładnie umyć, buraczki obrać, pokroić. Do wywaru dodać buraczki. Po 10 minutach dodać obraną, umytą włoszczyznę, obrane, pokrojone ziemniaki i liście (wraz z pokrojonymi łodyżkami). Posolić. Wszystko gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać sok z cytryny i śmietanę. Botwinkę można też ugotować bez mięsa.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)