Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Biszkopt ze skórką limonki z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Czerwiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Biszkopt ze skórką limonki

Składniki:
  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki masła
  • starta skórka limonki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Żółtka ubić z cukrem na kogel mogel. Połączyć z ubitymi białkami. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając, dodać rozpuszczone wcześniej w rondelku masło (ostygnięte), skórkę z limonki i wymieszać. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez 15 minut.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)