Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Udka pieczone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 12 Czerwiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Udka pieczone

Składniki:
  • udka kurczaka
  • papryczka chili
  • listki kolendry
  • 3 ząbki czosnku
  • papryka słodka ( łyżeczka )
  • sól
  • 2 łyżki oliwy
Udka posolić, obtoczyć w słodkiej papryce. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać listkami kolendry, dorzucić czosnek (w całości). Wszystko polać oliwą i piec w 180 stopniach przez godzinę. Po pół godzinie mięso odwrócić na drugą stronę. Można podawać z wcześniej ugotowanym a potem podsmażonym makaronem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)