Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Karkówka pieczona albo grillowana

Redaktor admin on 15 Czerwiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Karkówka pieczona albo grillowana

Składniki:
  • 1/2 kg karkówki (albo więcej)
  • łyżka listków tymianku
  • łyżka listków kocanki włoskiej (albo lubczyku)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/5 szklanki octu jabłkowego (albo sok z cytryny)
  • łyżka miodu
  • oliwa – 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
Umyte plastry mięsa naciąć w kilku miejscach. Do miski wlać oliwę, ocet, miód, posiekane zioła, czosnek, sól i pieprz. Wszystko wymieszać. Do takiej marynaty włożyć mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Potem piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Jeśli grillujemy, po pół godzinie przykryć folią aluminiową albo pokrywką i grillować następne 30 minut.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)