Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sadzone romantycznie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 20 Czerwiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Sadzone romantycznie

Składniki:
  • jajko
  • parówka
  • tost albo grzanka
  • szczypiorek
  • sol
  • pieprz
  • masło do smażenia
  • wykałaczka
Parówkę przekroić wzdłuż ale nie do końca. Wywinąć cieńsze części kształtując serce a końcówki spiąć wykałaczką. Obsmażyć delikatnie z obu stron na maśle, na patelni. Do środka wbić jajko, posolić, dodać pieprz i smażyć do czasu aż białko będzie podsmażone. Przed końcem, na chwilę przykryć pokrywką. Gotowe, przełożyć łyżką cedzakową na tost, grzankę. Wszystko posypać szczypiorkiem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)