Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Dorsz w panierce orzechowej z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 30 Czerwiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Dorsz w panierce orzechowej

Składniki:
  • 1/2 kg dorsza
  • 30 dag orzechów włoskich
  • 3 łyżki bułki tartej
  • mąka kukurydziana
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • olej/oliwa
  • sok z połówki cytryny
  • sól
  • biały pieprz
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem i wstawić na 20 minut do lodówki. Orzechy rozbić w moździerzu na drobniejsze kawałki (nie na miazgę), zmieszać je z bułką tartą i posiekaną natką. Jajka roztrzepać w miseczce. Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące kukurydzianej, jajku i  orzechowej panierce. Patelnię rozgrzać a następnie wlać na nią olej/oliwę. Smażyć kawałki ryby na złocisty kolor. (ok. 3,4 minut z każdej strony).
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)