Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Mule na maśle z porami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Lipiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Mule na maśle z porami

Składniki:
  • 1 kg świeżych muli
  • 1-2 pory
  • natka pietruszki
  • kilka ząbków czosnku
  • cytryna
  • 2 łyżki masła
  • sól
Rozgrzać głęboką patelnię, wrzucić masło. Jak się roztopi, dodać pokrojone w krążki pory i posiekany (nie za drobno) czosnek. Dusić wszystko przez 3 minuty. Dodać mule, pół posiekanej natki, posolić. Dusić pod przykrywką przez kilka minut aż muszle się otworzą. Skropić sokiem z połówki cytryny, drugą połówkę pokroić i ułożyć na półmisku. Gotowe, posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)