Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z grillowanym boczkiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Lipiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z grillowanym boczkiem

Składniki:
  • plastry boczku wędzonego
  • pół paczki  świeżego makaronu z folii próżniowej (bywa w niektórych supermarketach albo sklepach z włoską żywnością)
  • cebula
  • 4 pomidory
  • ser żółty chedar albo inny
  • oliwa do smażenia
  • koperek
  • sól
Plastry boczku smażyć na patelni grillowej do czasu aż będą dobrze przypieczone i chrupiące. Na drugiej patelni, na oliwie, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Po trzech minutach dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Posolić i dusić przez 10 minut (średni ogień). Dodać makaron, delikatnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić dalej przez 2- 3 minuty. Gorący, przełożyć na półmisek, posypać startym serem, koperkiem a na wszystko ułożyć plastry boczku.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)