Makaron z grillowanym boczkiem
Składniki:
- plastry boczku wędzonego
- pół paczki świeżego makaronu z folii próżniowej (bywa w niektórych supermarketach albo sklepach z włoską żywnością)
- cebula
- 4 pomidory
- ser żółty chedar albo inny
- oliwa do smażenia
- koperek
- sól
Plastry boczku smażyć na patelni grillowej do czasu aż będą dobrze przypieczone i chrupiące. Na drugiej patelni, na oliwie, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Po trzech minutach dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Posolić i dusić przez 10 minut (średni ogień). Dodać makaron, delikatnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić dalej przez 2- 3 minuty. Gorący, przełożyć na półmisek, posypać startym serem, koperkiem a na wszystko ułożyć plastry boczku.
Smacznego !