Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szparagi z prażonymi migdałami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 12 Lipiec, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Szparagi z prażonymi migdałami

Składniki:
  • Szparagi zielone (mogą być też białe)
  • 1/3 szklanki migdałów
  • łyżka masła
  • szczypiorek
  • sól
Szparagi obrać (od główek w dół), usunąć/ złamać twarde końcówki. Gotować na parze (w naczyniu na parę albo na sitku, ustawionym na garnku z wodą i parować pod przykryciem). Gotować tak przez 10 minut. Migdały utłuc. Gotowe szparagi wyłożyć na półmisek, na nie uprażone (na suchej patelni) migdały. Wszystko polać masłem i posypać szczypiorkiem. Posolić.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)