Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Grillowane jabłka z wątróbką i ziemniakami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Sierpień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Grillowane jabłka z wątróbką i ziemniakami

Składniki:
  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 2 jabłka (szare renety)
  • młode, małe ziemniaki
  • 1, 2 łyżki masła
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • mąka do obtoczenia wątróbki
Ziemniaki wyszorować, usunąć ciemne plamy i gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Wątróbkę oczyścić z błon, umyć w zimnej wodzie, obtoczyć w mące, posolić i smażyć na maśle na patelni przez 20 minut. Obracać aby z każdej strony wątróbka była zarumieniona. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć je na patelni grillowej, skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem i grillować na małym ogniu. Gotową wątróbkę i odcedzone ziemniaki ułożyć na patelni grillowej pomiędzy kawałkami jabłek i wszystko jeszcze grillować przez kilka minut.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)