Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Przegrzebki z ostrą nutą

Redaktor admin on 31 Sierpień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Przegrzebki z ostrą nutą

Składniki:
  • kilka przegrzebków
  • duży ząbek czosnku
  • kawałek (dwucentymetrowy) świeżego imbiru
  • 3 papryczki chili średnio ostre, albo ostre
  • 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • sok z limonki
  • łyżka masła
  • pół łyżeczki kolorowego pieprzu
  • sól
Masło roztopić na patelni (żeby się nie paliło), wrzucić papryczki w całości, obrany, starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Wrzucić przegrzebki. Smażyć krótko, około dwóch, trzech minut z każdej strony. Po minucie dodać sos sojowy, sok z limonki, pieprz, sól i szczypiorek. Gotowe, przełożyć na półmisek i posypać świeżym szczypiorkiem. (zamiast szczypiorku, do smażenia, można dodać tajską bazylię).
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)