Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gulasz wołowo-cebulowo-paprykowy z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 6 Wrzesień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Gulasz wołowo-cebulowo-paprykowy

Składniki:
  • 1 kg mięsa wołowego
  • 2 papryki żółte, polskie
  • 1 papryka zielona albo czerwona
  • 3 papryczki chili
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz tłuczony
  • 2 łyżki masła
  • oliwa do smażenia
  • woda albo bulion ( ok 1.5 l )
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oliwie, na patelni. Papryki pokroić, wcześniej usuwając gniazda nasienne. Chili posiekać, cebule obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać. Wszystkie składniki  (oprócz mięsa) dusić na maśle, w rondelku, przez kilka minut. Posolić, dodać pieprz. Mięso przełożyć do garnka, dodać pozostałe składniki, liść laurowy, wymieszać, zalać bulionem albo wodą (tak, żeby płyn tylko przykrył składniki) i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez półtorej godziny. Podawać z ryżem albo makaronem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)