Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajko w koszulce z jarmużem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Wrzesień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jajko w koszulce z jarmużem

Składniki:
  • jajko
  • kilka liści jarmużu
  • łyżka masła
  • sól
  • przyprawy
  • 2 łyżki octu
  • woda
Umyte liście jarmużu gotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie odcedzić i blanszować na maśle, na patelni, przez 2 minuty. W rondelku zagotować wodę, dodać 2 łyżki octu, odrobinę soli, zrobić łyżką wir w wodzie (zakręcić)  i delikatnie wbić jajko. Gotować przez 3 minuty. Jarmuż wyłożyć na talerzyk, na to jajko (wyjąć łyżką cedzakową) – doprawić ulubionymi przyprawami.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)