Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z prawdziwkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Wrzesień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z prawdziwkami

Składniki:
  • 20 dkg prawdziwków
  • cebula
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • makaron
  • 3 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
Grzyby oczyścić, pokroić, cebulę pokroić w piórka. Grzyby i cebulę smażyć na maśle, na patelni przez 5 minut. Po tym czasie dodać szklankę wody, posolić, przyprawić pieprzem i dalej dusić, pod przykryciem (ok. 20 minut).  Dodać śmietanę, wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie na al dente, odcedzić i dodać do grzybów. Wszystko wymieszać i dusić jeszcze ok. 5 minut. Gotowe, posypać natką pietruszki.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)