Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Hamburgery domowe z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Październik, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Hamburgery domowe.

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wołowego mielonego
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 papryczki chili
  • 3 łyżki zimnej wody (woda zwiąże kolagen w mięsie)
  • mała cebula
  • sól

Cebulę i papryczki posiekać, zeszklić na oliwie, na patelni. Jak ostygną, połączyć z mięsem, musztardą, wodą i solą. Wymieszać na gładką masę. Formować płaskie kotlety i smażyć (bez tłuszczu) na patelni, najlepiej grillowej, przez kilka minut z każdej strony. Na minutę przed końcem przykryć pokrywką. Podawać z zieleniną w bułce z żółtym serem (na przykład cheddarem) albo z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie#mniammniam #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)