Hamburgery domowe.
Składniki:
- 1/2 kg mięsa wołowego mielonego
- 2 łyżki musztardy
- 3 papryczki chili
- 3 łyżki zimnej wody (woda zwiąże kolagen w mięsie)
- mała cebula
- sól
Cebulę i papryczki posiekać, zeszklić na oliwie, na patelni. Jak ostygną, połączyć z mięsem, musztardą, wodą i solą. Wymieszać na gładką masę. Formować płaskie kotlety i smażyć (bez tłuszczu) na patelni, najlepiej grillowej, przez kilka minut z każdej strony. Na minutę przed końcem przykryć pokrywką. Podawać z zieleniną w bułce z żółtym serem (na przykład cheddarem) albo z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!
#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie#mniammniam #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia