Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Rydze smażone na maśle z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Październik, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Rydze smażone na maśle.

Składniki:

  • 20 dkg rydzów
  • 2 łyżki masła
  • sól

Rydze oczyścić ostrym nożykiem z pozostałości leśnych – kapelusze i delikatnie blaszki pod spodem. Umyć je (najlepiej pojedynczo) pod bieżącą, zimną wodą. Ułożyć je blaszkami do dołu na papierowym ręczniku albo bawełnianej ściereczce, żeby je osuszyć (jak będą zbyt mokre zaczną się dusić, nie smażyć). Osuszone rydze smażyć na maśle, na patelni, z każdej strony przez kilka minut. Pod koniec smażenia posolić.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)