Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szaszłyki z boczniaków z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Październik, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Szaszłyki z boczniaków

Składniki:
  • kilka boczniaków
  • 2 żółtka
  • papryka wędzona w proszku (albo inna)
  • bułka tarta
  • sól
  • olej do smażenia
  • dodatek: kapusta biała w sosie winegret – składniki:
    • kawałek białej kapusty
    • 3 łyżki oliwy
    • sok z cytryny
    • mała łyżeczka cukru
    • pół łyżeczki soli
    • ząbek czosnku
Boczniaki pokroić na skrzydełka, obtoczyć w roztrzepanych żółtkach, następnie w bułce tartej zmieszanej z papryką i solą. Każdy kawałek nadziać na patyczki do szaszłyków. Smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej strony przez kilka minut. Kapustę poszatkować. Oliwę zmieszać z sokiem z cytryny i solą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać cukier. Wymieszać. Sos dodać do kapusty chwilę przed podaniem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)