Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Halibut pieczony z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Październik, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Halibut pieczony

Składniki:
  • 1/2 kg halibuta
  • cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • suszona papryczka chili
  • słodka papryczka
  • kumin rzymski (nie za dużo)
  • sól
  • oliwa (2 łyżki)
Rybę umyć, osuszyć, pokroić na porcje. Przyprawić: solą, papryczką chili (posiekaną), słodką papryką, kuminem. Wetrzeć w kawałki ryby utłuczony czosnek. Zetrzeć skórkę z cytryny, posypać nią halibuta. Na koniec skropić sokiem z cytryny i polać niewielką ilością oliwy. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach przez 35 minut (termoobieg).
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)