Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Krem z dyni Hokaido z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Październik, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Krem z dyni Hokaido

Składniki:
  • dynia Hokaido
  • wywar z warzyw (ok. litra)
  • sól
  • papryczki chili
  • śmietana albo mleko kokosowe
Dynię umyć i razem ze skórką gotować w garnku, w wodzie, przez 15 minut. Wyjąć dynię i jak ostygnie pokroić ją na cztery części. Wyjąć pestki i piec w piekarniku, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez godzinę. (180 stopni). Wyjąć, pozbyć się tych kawałków skóry, która się przypaliła. Resztę zostawić i kawałki dyni ze skórą (będzie miękka) przełożyć do gotowego wywaru. Dodać chili, przyprawić solą. Zagotować, zmiksować i podawać ze śmietaną (albo bez), ewentualnie z mlekiem kokosowym.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)