Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa jarzynowa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Listopad, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa jarzynowa

Składniki:
  • 4 pałeczki kurczaka (albo 5 skrzydełek, albo korpus albo 3 nóżki)
  • włoszczyzna
  • pół szklanki mrożonego groszku
  • kawałek kapusty włoskiej (albo kilka brukselek)
  • kilka ziemniaków
  • śmietana do zup (łyżka na talerz)
  • natka pietruszki
Mięso umyć, włożyć do garnka, do wody, zagotować, zebrać ścięte białko. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dodać obraną, umytą i pokrojoną włoszczyznę, kapustę albo brukselki, groszek i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotować jeszcze przez ok. 30 minut. Do gotowej zupy dodać śmietanę i natkę pietruszki.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)