Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Nóżki w galarecie

Redaktor admin on 6 Grudzień, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Nóżki w galarecie

Składniki:
  • 2 nóżki wieprzowe  (na cztery małe salaterki)
  • lisć laurowy
  • 5 ziaren ziela anglelskiego
  • mała włoszczyzna
  • natka pietruszki (kilka listków)
  • cytryna
  • sól
Oczyszczone i umyte nóżki włożyć do garnka z wodą (tylko żeby je zakryła), dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu ok. 3 godzin (mięso powinno odchodzić od kości). Po zagotowaniu się wywaru zebrać ścięte białko i wyrzucić. Na pół godziny przed końcem gotowania się nóżek dodać obraną włoszczyznę i posolić wywar. Jak nóżki będą już miękkie, wyjąć je łyżką cedzakową, oddzielić mięso od kości i pokroić je na małe kawałki. Przełożyć do salaterek, dodać pokrojoną w krążki marchewkę i zalać przecedzonym przez sitko wywarem. Odstawić do ostygnięcia a potem włożyć do lodówki. Po wyjęciu, przystroić listkami natki. Podawać z kawałkami cytryny, octem albo chrzanem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)