Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Boeuf strogonow z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Styczeń, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Boeuf strogonow

Składniki:
  • 1/2 kg mięsa wołowego
  • 20 dkg pieczarek
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • cebula
  • łyżka ostrej papryki w proszku
  • sól
  • koncentrat pomidorowy
  • łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy
  • śmietana do zup
  • wywar z warzyw albo bulion
Mięso pokroić na drobne kawałki, najlepiej w paseczki. Pieczarki i ogórki obrać, pokroić. Mięso posolić, obtoczyć w papryce i obsmażyć na patelni, na oliwie, do czasu aż się lekko zrumieni. Przełożyć do garnka. Na tej samej patelni, na maśle, smażyć pieczarki przez 10 minut. Zeszklić cebulę. Dodać do garnka. Zalać wszystko bulionem (żeby tylko przykrył mięso, pieczarki i cebulę), dodać pokrojony w krążki ogórki. Posolić i dusić na małym ogniu około godziny. Dodać koncentrat pomidorowy (190 g) i dusić dalej przez 5 minut. Po tym czasie dodać śmietanę, wymieszać i po minucie podawać. Najlepiej z ryżem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)