Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa pomidorowa – krem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Styczeń, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa pomidorowa – krem

Składniki:
  • 5 dużych pomidorów
  • cebula
  • 2 marchewki
  • pietuszka
  • 2 ząbki czosnku ( niekoniecznie )
  • łyżeczka suszonego oregano
  • listki bazylii
  • trochę koperku
  • łyżka śmietany ( niekoniecznie )
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka masła
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • pieprz
W rondelku podgrzać oliwę z masłem, wrzucić obraną i drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażać przez 3 minuty. Obrane marchewki i pietruszkę pokroić na plasterki – dodać do cebuli i czosnku. Smażyć przez 2 minuty. Pomidory wrzucić na chwilę do wrzącej wody, wyjąć, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki ( bez twardych części ). Pomidory i oregano dodać do warzyw, zalać wodą ( 3 szklanki ). Wszystko dusić przez 20 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Na koniec wszystko zblendować na gładką masę. Można dodać śmietanę, wymieszać, przystroić koperkiem i listkami bazylii.

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)