Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szparagi pod beszamelem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Kwiecień, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Szparagi pod beszamelem

Składniki:
  • Szparagi – wiązka (dziś szparagi zielone)
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • pół szklanki esencjonalnego rosołu
  • łyżka mąki
  • odrobina gałki muszkatołowej
  • sól
  • natka pietruszki
Szparagi obrać – pod główkami do dołu, odłamać twarde końcówki. Włożyć do garnka z osoloną wodą, główkami do góry. Powinny one wystawać z wody. (Dobrze mieć specjalny, wąski garnek z koszykiem do gotowania szparagów). Na małej patelni rozpuścić masło, dodać rosół, starty kawałek gałki muszkatołowej, mąkę. Mieszać na gładką masę. Następnie dodać śmietanę cały czas mieszając. Po ośmiu minutach szparagi odcedzić, ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać zieleniną.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)