Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa wiosenna z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Kwiecień, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa wiosenna

Składniki:
  • 25 dag chudego mięsa wołowego albo drobiowego
  • młoda włoszczyzna
  • 5 młodych ziemniaków
  • papryka
  • dymka
  • 4 listki tajskiej bazylii (niekoniecznie)
  • groszek zielony
  • 4 pomidory
  • śmietana
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
Mięso gotować w 2,5 litrach wody przez półtorej godziny (drobiowe przez 40 minut). Włoszczyznę  obrać, z papryki usunąć gniazdo nasienne, dymkę umyć. Wszystko pokroić i smażyć na maśle przez 10 minut. Dodać obrane ze skórki pomidory. Dusić aż pomidory się rozpadną. Na 20 minut przed końcem gotowania się wywaru z mięsem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, posolić i gotować dalej przez 10 minut. Następnie dodać duszone warzywa z patelni, listki bazylii i gotować przez 10 minut. Do gotowej zupy dodać śmietanę i natkę pietruszki.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)