Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Grillowane mięso z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Maj, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Grillowane mięso z warzywami

Składniki:
  • kilka plastrów łopatki wieprzowej
  • 20 dag wędzonego boczku
  • kilka ząbków czosnku
  • papryka
  • szparagi
Marynata:
  • pieprz cayenne
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • 3 łyżki octu
  • 5 łyżek oliwy
Składniki marynaty wymieszać, włożyć do niej karkówkę, odstawić na kilka godzin. Boczek pokroić w plastry, szparagi obrać, paprykę pokroić w paski. Na grillu albo patelni grillowej ułożyć wieprzowinę, obok boczek, czosnek (bez obierania) i paprykę. Grillować przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem, ułożyć szparagi, przykryć wszystko folią aluminiową i dalej grillować.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)