Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z cukinią z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Maj, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z cukinią

Składniki:
  • makaron świeży w opakowaniu próżniowym (do kupienia w sklepach z włoską żywnością) – pół paczki. Albo zwykły – spaghetti.
  • 2 cukinie
  • 4 pomidory
  • cebula
  • oliwa – 5 łyżek
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • ser żółty twardy
  • sól
Cukinie i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie, połączonej z masłem, na patelni przez 10 minut. Po tym czasie dodać obrane ze skórki i posiekane pomidory. Wszystko dusić przez 6,7 minut. Posolić. Dodać makaron (świeży bez uprzedniego gotowania, spaghetti ugotowany w osolonej wodzie na al dente). Delikatnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez 3 minuty. Ułożyć kawałki sera, podgrzewać pod przykryciem jeszcze przez 2 minuty. Gotowe danie posypać natką pietruszki.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)