Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ciasto z brzoskwiniami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Lipiec, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Ciasto z brzoskwiniami

Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • śmietanka 30 procentowa, 400 ml
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 duże brzoskwinie
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
Śmietankę lekko podgrzać z cukrem pudrem. Odstawić z ognia. Dodać mąkę, jajka, wszystko zmiksować (do konsystencji budyniu). Brzoskwinie pokroić na cząstki, podgrzać w rondelku aż zmiękną (ale żeby się nie rozpadły). Ciasto przelać do formy (może być naczynie żaroodporne), ułożyć przestygnięte brzoskwinie. Piec w piekarniku przez 40 minut w 170 stopniach. Nie wyjmować od razu z piekarnika, bo opadnie. Poczekać ok. 30 minut. Gotowe, posypać cukrem pudrem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)