Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Żeberka pieczone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Lipiec, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Żeberka pieczone

Składniki:
  • żeberka wieprzowe ( 1 kg )
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 liście laurowe
  • papryka wędzona
  • pieprz cayenne
  • sól
  • majeranek
  • 4 łyżki oliwy
Żeberka umyć, posolić, obtoczyć w pieprzu i papryce. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać majerankiem. Między ułożone żeberka włożyć liście laurowe i obrane, przekrojone ząbki czosnku. Polać wszystko oliwą, naczynie przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Potem piec w piekarniku, w temperaturze 200 stopni przez godzinę. Następnie, odwrócić żeberka na drugą stronę, przykryć naczynie folią aluminiową i dalej piec przez godzinę ale już w 180 stopniach.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)