Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Dżem brzoskwiniowy z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Lipiec, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Dżem brzoskwiniowy

Składniki:
  • 1 kg brzoskwiń
  • 1 kg cukru żelowego
  • sok z cytryny
Brzoskwinie przekroić na połówki, usunąć pestki. Pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć je do garnka, wsypać cukier. Zagotować, usunąć pianę. Dodać sok z cytryny, zmniejszyć ogień i gotować aż masa zgęstnieje i zmniejszy swą objętość o połowę. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić, przewrócić do góry nogami i odstawić do ostygnięcia.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)