Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczę pieczone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Październik, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurczę pieczone

Składniki:
  • Kurczak (najlepiej z wolnego wybiegu, bez antybiotyków)
  • sól
  • pieprz cayenne
  • majeranek
  • kilka ząbków czosknu w łupinkach
  • garść świeżej kolendry
  • oliwa do polania kurczaka
Umytego kurczaka natrzeć solą, majerankiem i pieprzem. Włożyć go do żaroodpornego naczynia, poukładać na nim i obok ząbki czosnku, kolendrę. Wszystko polać oliwą, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie zdjąć folię spożywczą, przykryć naczynie z kurczakiem folią aluminiową i piec w 180 stopniach przez 2 godziny. Na 10 minut przed końcem, zdjąć folię.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)