Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Śledzie pod pierzynką z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Grudzień, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Śledzie pod pierzynką

Składniki:
  • kilka śledzi – najlepiej matiasów
  • burak
  • marchewka
  • cebula
  • jabłko
  • majonez (albo gęsty jogurt)
Śledzie moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie, kilka razy ją zmieniając. Buraka, marchewkę i ziemniaki ugotować (dwa ostatnie w  lekko osolonej wodzie). Każde warzywo w osobnym garnku. Gotowe, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko też zetrzeć, cebulę pokroić w kostkę. Na półmisku ułożyć śledzie (można je pokroić), na nie warstwowo : ziemniaki  w plasterkach, marchew, majonez, buraki, majonez, jabłko i znowu kolejną warstwę. Potem włożyć do lodówki żeby smaki się przegryzły.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)