Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wieprzowina, boczek, kiełbaski, grillowane z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Luty, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Wieprzowina, boczek, kiełbaski, grillowane z warzywami

Składniki:
  • kilka plastrów łopatki wieprzowej (ilość zależy od apetytu)
  • kiełbaski
  • kilka plastrów boczku wędzonego
  • pęczek dymki
  • por
  • kilka ząbków czosnku (w łupinach)
  • kilka jalapeno
  • papryczka chili (jedna albo więcej, w zależności od upodobań do ostrzejszych dań)
  • oliwa
  • pieprz cayenne
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • patelnia grillowa
Plastry łopatki rozbić ostrym nożem z obu stron, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do miski, posolić, dodać pieprz cayenne, paprykę, wszystko polać oliwą. Wymieszać. Rozgrzać patelnię, ułożyć mięso, boczek i nacięte z obu stron kiełbaski. Po dwóch minutach dodać wcześniej umyte : por, dymkę, jalapeno, chili, ząbki czosnku (wszystko w całości, czosnek w łupinkach). Polać trochę oliwą i grillować około dwudziestu minut. Od czasu do czasu składniki odwracać na drugą stronę. Na 5 minut przed końcem warto wszystko przykryć folią aluminiową.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)