Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ryba po grecku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Luty, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Ryba po grecku

Składniki:
  • 70 dkg dorsza – najlepiej polędwicy ale może być mintaj albo morszczuk. Jeśli mrożone to 8, 9 kostek.
  • pół selera
  • pietruszka
  • 2 marchewki
  • por
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • łyżeczka soli
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju rzepakowego ( jest neutralny w smaku )
  • łyżka masła
Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, por i obrane cebule – pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić olej z masłem, wrzucić rybę (mrożone bez rozmrażania). Smażyć przez 5 minut, od czasu do czasu obracać. Dodać warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, posolić, i smażyć wszystko przez 15 minut. Mieszać. Ryba powinna się rozpaść w warzywach. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez 5 minut.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)