Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kawałki kurczaka smażone z białą kapustą z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Marzec, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kawałki kurczaka smażone z białą kapustą

Składniki:
  • 4 pałeczki kurczaka albo pierś
  • 1/3 niedużej główki białej kapusty
  • 5 ząbków czosnku
  • łyżeczka sosu ostrygowego
  • pieprz cayenne
  • słodka papryka
  • sól
  • 3 łyżki oliwy
  • papryczka chili albo jalapeno
Pałeczki kurczaka albo piersi umyć, posolić, obtoczyć w słodkiej papryce i pieprzu cayenne. Polać oliwą. Piec, w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku (pałeczki przez godzinę, piersi ok. 20 minut.) w 180 stopniach. Po 15 minutach podlać 1/4 szklanki gorącej wody. Gotowe, pokroić na małe kawałki. Białą kapustę poszatkować, sos z pieczenia drobiu przelać na patelnię, dodać obrany i pokrojony w krążki czosnek i smażyć to przez 5 minut. Dodać sos ostrygowy, wymieszać, po minucie włożyć kawałki kurczaka i smażyć wszystko jeszcze przez trzy minuty. Na koniec dodać posiekane chili.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)