Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kolorowa sałatka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Maj, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kolorowa sałatka

Składniki:
  • sałata
  • żółte i czerwone pomidory
  • dymka młoda
  • sos:
  • 3 łyżki dobrej oliwy
  • sok z cytryny
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • pół łyżeczki soli
Sałatę umyć, delikatnie odsączyć z wody, liście porwać, ułożyć w misce. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, nożem wyciąć stwardniałe części, pomidory ułożyć na sałacie. Dymkę umyć, dość drobno pokroić, wsypać na pomidory. Składniki do sosu połączyć, dobrze wymieszać – powinien zrobić się lekko gęsty i polać nim sałatę (przed samym podaniem).
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)