Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ryż zapiekany z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Czerwiec, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Ryż zapiekany z warzywami

Składniki:
  • szklanka ryżu
  • 3 duże pomidory
  • 2 cebule
  • szklanka zielonego groszku
  • 3 średnio ostre papryczki
  • 2 młode marchewki
  • fenkuł
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • kilka plastrów żółtego, twardego sera
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przesypać do żaroodpornego naczynia. Umyte i obrane marchewki oraz fenkuł pokroić w kostkę. Smażyć na oliwie, na patelni, przez 5 minut. Dodać pokrojone papryczki, cebule i pokrojone w ćwiartki pomidory. Wszystko dusić przez 10 minut. Gotowe, polać na ryż, dodać groszek a na wierzch plastry sera. Posolić, doprawić pieprzem. Piec w piekarniku przez 10 minut w 180 stopniach.

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)